Tillsammans med ALMI lanserar Näringslivskontoret sin nästa satsning #100timmarföretagsutveckling.

Under våren 2018 gjorde Näringslivskontoret 100 företagsbesök på 100 dagar. Politiker och tjänstepersoner från Timrå kommun besökte ett företag om dagen för att prata om det optimala näringslivsklimatet, nuläget och vad som krävs för att göra det ännu bättre.

En majoritet av företagen upplever att det finns ett näringslivs- och företagsklimat som väl möter deras behov i Timrå kommun. På en betygsskala 1-10 där 10 avser att företagens optimala bild av näringslivsklimatet är tillgodosett får Timrå kommun betyget 7,5.

Nu tar vi nu nästa kliv framåt och trattar ner företagens behov och arbetar med enskilda företag med ambitionen att utvecklas. Näringslivskontoret och Almi besöker företagen tillsammans för att identifiera, vilket nästa steg som gör mest skillnad framåt. Det kan resultera i renodlade företagsutvecklingstjänster, hjälp med finansieringsupplägg eller en sluss till någon av våra samarbetspartners inom exempelvis internationaliseringsfrågor.

Almi arbetar konkret med att utföra behovsanalys och det känns bra att få vara med där ute, då detta görs. För egen del som nyanställd medför det att jag får lära känna Timrås företagare lite mer under skinnet, vilket också är viktigt i vårt fortsatta arbete framåt, säger Annelie Axelsson, näringslivsutvecklare vid Näringslivskontoret i Timrå.

 

Samarbetet med Näringslivskontoret i Timrå känns otroligt inspirerande då de är väldigt offensiva och verkligen brinner för sina lokala företagare, säger Fredrik Kuoppa, Affärschef Almi Västernorrland och fortsätter:

Eftersom Almis tydliga uppdrag från staten är att bidra till regionens företags utveckling, känner vi att det här samarbetet ligger helt i linje med vad vi vill prioritera.

Målet med insatsen är att de besökta företagen ska få med sig nya insikter och idéer om hur de kan utveckla sin verksamhet framåt både på kort och lång sikt.

Vi vill identifiera om det finns något ”grus i skon” att hantera direkt men också mer strategiska frågor att jobba vidare med för ett långsiktigt hållbart företagande, avslutar Fredrik.

 

Tillsammans gör vi skillnad! #100timmarföretagsutveckling

Mer information:
Annelie Axelsson, näringslivsutvecklare, Timrå kommun, tfn: 073-059 9948 

Fredrik Kuoppa, affärschef, Almi Västernorrland, tfn: 072-214 63 40              


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89