Christian Söderberg, näringslivschef, Fredrik Harrvik, Bilbolaget, Dennis Hamberg och Stefan Rahm, ProPadel samt Loqman Kaki, Quality Cars Fotograf/Källa: Olof Axelsson

Företagens intresse för att investera i Timrå är rekordstort. ”Etableringarna skapar 250 nya arbetstillfällen”, säger kommunens näringslivschef Christian Söderberg.

Allt fler företag väljer att etablera sig eller växa i Timrå. Under torsdagens näringslivsfrukost på Sundsvall-Timrå flygplats lyfte kommunens näringslivschef Christian Söderberg fram betydelsen av entreprenörerna.

– Alla satsningar är inte officiella ännu, men jag räknar med att den senaste tidens etableringar skapar ungefär 250 nya arbetstillfällen. Det är oerhört värdefullt för Timrå, inte minst eftersom det ger ökade skatteintäkter till vår gemensamma välfärd.

Två av de företagare som valt att satsa i Timrå är Stefan Rahm och Dennis Hamberg. I höst invigs deras 1 000 kvadratmeter stora hall för sporten paddel på Terminalvägen.

– Vi har letat länge efter en fastighet som uppfyller kraven. Nu kan vi flytta in i helt nya lokaler. Samarbetet med Timrå kommun har flutit på väldigt väl, säger Stefan Rahm.

Strax intill bygger Loqman Kaki, som driver Quality Cars i Sundsvall, en ny 1 500 kvadratmeter stor bilhall.

– Vi flyttar hela verksamheten från Sundsvall till Timrå nästa sommar. Vi har fått ett väldigt varmt mottagande, stödet från kommunen har varit jättebra, säger han.

Även Bilbolaget väljer Timrå för sin tillväxt. Ett helt nytt däckhotell och en glasverkstad byggs intill den befintliga bilhallen.

– Läget nära E4 är outstanding, konstaterar Fredrik Harrvik, eftermarknadschef.

På näringslivsfrukosten deltog även Kjell-Arne Engberg vars företag Edilog bygger en ny fabrik för tillverkning av jättetruckar.

– Vi har designat en kåk med 12 meters takhöjd. När vi flyttar in i slutet av sommaren är vi åtta anställda. Om några år räknar vi med att vara dubbelt så många.

Bland de övriga företag som växer och satsar i Timrå, eller bygger nytt åt andra, kan nämnas WY Fastigheter, Offentliga Hus, Wifsta Water, Karl Hedin Bygghandel, MoM Fröland, Nordic Road Safety, Forsmon Entreprenad, NP3 Fastigheter, Läktarproffs, BEKAB och Sörberge Fritidscenter.

Christian Söderberg, som beskriver sig som Sveriges stoltaste näringslivschef, gläds åt satsningarna men vill se ännu fler etableringar.

– Det finns fortfarande några tomter lediga. Hjälp oss hitta rätt företag som vill satsa där!

Mer information:

Loqman Kaki, Quality Cars,  tfn 070-221 12 31

Stefan Rahm, Paddelhallen, tfn 070-310 16 73

Annelie Axelsson, näringslivsutvecklare, Timrå kommun, tfn: 060-16 34 01


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89