Ståtligt, färgglatt och vackert pryder det nyrenoverade Y:et Deltat, det naturliga navet för besöksnäringen i hela regionen. Y:et har varit stängt sedan hösten 2018 på grund av renovering men äntligen kan vi berätta för världen att Y:et kommer att vara öppet i sommar!

Ansvaret för att sköta driften av Y:et har tillfallit den ideella föreningen EQ Kultur som idag driver EQ Arena, en verksamhet som rymmer flera arbetsträningsarenor. Föreningen bedriver framgångsrikt en arbetsträningsarena på Skönviksberget Friluftscentrum där EQ Arena sedan 2018 ansvarar för driften av anläggningen. Syftet med arbetsträning är att deltagare ska validera sin arbetsförmåga, komma närmare arbetsmarknaden och i bästa fall gå vidare ut i en anställning på den öppna arbetsmarknaden.

- För oss är det oerhört viktigt att våra arbetsträningsarenor innehåller riktiga arbetsuppgifter i skarpa lägen, säger Kent Nordin, EQ Arena. Att sköta Y:et erbjuder många bra arbetsträningsmoment där deltagarna kan arbetsträna med uppgifter inom turistinformation, café och service vid ställplatser för husvagn/husbil. Dessutom kommer vi sköta grönytor och hålla toaletter och servicebyggnader fräscha. Vi är glada och stolta över förtroendet att få sköta Y:et i sommar, och vi hoppas att det blir början på en lång relation, säger Kent.

Tanken är att Y:et ska hållas öppet sju dagar i veckan fram till mitten av september och att EQ Arena, genom samverkan med andra, ska kunna levandegöra området kring Y:et med härliga utomhusaktiviteter för hugade sommarbesökare. Grillplatser vid vattnet och krocketturneringar borde passa många denna sommar.

Det har varit ett högt tryck på området kring Y:et. Den här satsningen bidrar till hela områdets utveckling och att tillgängliggöra det för fler. Vi är glada att EQ Kultur med sin viktiga verksamhet EQ Arena, väljer att satsa mitt i en pandemi. Viljan hos våra befintliga besöksnäringsföretag är stor och detta kommer leda till fler samarbeten, avslutar Christian Söderberg, näringslivschef Timrå kommun.

För mer information:
Kent Nordin, EQ Arena, tfn: 076-142 45 24, e-post: kent@eqarena.se
Christian Söderberg, Näringslivschef, Timrå kommun, tfn: 070-235 51 51, e-post: christian.soderberg@timra.se


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Kontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Malin Hasselmalm

Kommunikatör

malin.hasselmalm@timra.se

060-163100

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89