Kartan visar Sundsvallsregionens ekosystem för batteritillverkning med Torsboda i Timrå kommun som huvudplats. Det finns även ytor och siter vid Midlanda, Nacksta, Logistikparken, Stockvik, Alby, Tjärnvik och Hamre.

Sundsvallsregionen har förutsättningarna för en ny batterifabrik och i kampen för att nästa ska etableras här har dialog med markägare pågått under en tid. Nu har man kommit överens om en avsiktsförklaring som innebär att det kommunägda bolaget Timrå Invest AB kommer att förfoga över 150 hektar i Torsboda, Timrå kommun.

- Markägarna har varit mycket tillmötesgående och vi är nu överens. Timrå Invest AB arbetar nu vidare tillsammans med Sundsvallsregionen i högt tempo med att utveckla ytan för batteriindustrin och beräknar ha hela området klart för exploatering under våren/sommaren 2022, säger Stefan Dalin (S), ordförande i Timrå Invest AB.

Samverkan mellan regionens kommuner är stark och enigheten är stor, arbetet görs tillsammans.

- Vi kan nu gemensamt i Sundsvallsregionen presentera vårt ekosystem för batteritillverkning. Alla sex kommuner i Sundsvallsregionen: Sundsvall, Timrå, Ånge, Hudiksvall, Nordanstig och Härnösand, tillsammans med Sollefteå kommun skapar här ett unikt erbjudande och kraftfullt ekosystem för batteritillverkning, säger Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun.
 

För mer information kontakta:

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande i Timrå kommun tillika ordförande i Timrå Invest AB och ordförande i Sundsvallsregionen.
Telefon: 073-270 95 39, e-post: stefan.dalin@timra.se

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun.
Telefon: 070-675 66 73, e-post: bodil.hansson@sundsvall.se

Christian Söderberg, VD Timrå Invest AB. Telefon: 070-235 51 51, e-post: christian.soderberg@timrainvest.se
 

Bildtext: Kartan visar Sundsvallsregionens ekosystem för batteritillverkning med Torsboda i Timrå kommun som huvudplats. Det finns även ytor och siter vid Midlanda, Nacksta, Logistikparken, Stockvik, Alby, Tjärnvik och Hamre.


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt