Stiftelsen IFS har valt att nominera tre kommuner till priset Årets Nybyggarkommun, Timrå, Helsingborg och Sunne. Dessa kommuner utmärker sig genom lyckade insatser för att stärka personer med utländsk bakgrund som vill starta eget företag.

Det är otroligt glädjande att vårt arbete får nationell fokus och det ska bli spännande att lyssna till de andra nominerade kommunerna, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande som kommer vara på plats under torsdagen och fredagen när Stiftelsen IFS arrangerar IFS-konferensen 2017 i Stockholm.

För tionde året i rad presenterar Stiftelsen IFS en studie av kommunala insatser för att stärka företagare med utländsk bakgrund. Resultatet av undersökningen presenteras under en tvådagarskonferens på Chinateatern i Stockholm som i år har temat ”Kunskap för effektivare integration”. Priset delas ut i närvaro av Civilminister Ardalan Shekarabi. Syftet är att skapa en bild av hur det ser ut i landet när det gäller initiativ och insatser riktade direkt mot målgruppen, det vill säga företagare med invandrarbakgrund.

Alla de tre nominerade kommunerna har uppvisat en stor förståelse för de speciella förutsättningar som företagare med utländsk bakgrund ofta har att tackla. Samtidigt har de en stark vilja att hitta vägar förbi hindren och se till att alla kan verka utifrån samma grundförutsättningar, säger Rafael Bermejo, ordförande Stiftelsen IFS.

Oavsett hur det kommer att gå så känner vi oss redan som en vinnare. Vi har över tid arbetat metodiskt och strategiskt med att  minska arbetslösheten, stärka företagsklimatet och skapa sysselsättning för alla våra medborgare, avslutar Ewa Lindstrand.

Timrås motivering till Årets Nybyggarkommun

Timrå
Timrå har redan ett brett kontaktnät såväl internt i kommunen som externt i regionala projekt och med samarbetspartners. Man vet vilka övriga aktörer som finns och man har upparbetade kontaktvägar med dem. Man vill ha Norrlands bästa företagsklimat och planerar nya insatser på bl.a. fler språk och med utökade öppettider.

Priset delas ut under fredagen och från Timrå kommun deltar kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand, kommunchef Andreaz Strömgren samt kommunikations- och marknadsansvarig Marie Zetterlund.

Program: http://www.ifs.a.se/konferensen/

Mer information:

IFS Stiftelsen
Rafael Bermejo, ordförande, tfn 070 – 639 91 21

Timrå kommun
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58
Andreaz Strömgren, kommunchef, tfn 060-16 31 00

Relaterade artiklar

Sundsvalls Tidning

Nu sprids ert goda arbete med extratjänster i hela landet

http://www.st.nu/vasternorrland/timra/lokal-satsning-pa-jobbhjalp-i-fokus-pa-nationell-konferens

Timrå kommuns pressrum

Timrå har lägsta arbetslösheten bland utrikesfödda
http://www.pressmachine.se/pressrelease/view/rattelse-timra-har-den-lagsta-arbetslosheten-bland-utrikesfodda-i-lanet-3484

Färre söker försörjningsstöd
http://www.pressmachine.se/pressrelease/view/2-4-miljoner-battre-an-budget-farre-forsorjningsstod-betalas-ut-under-2017-5311

Bästa företagsklimatet i Västernorrland
http://www.pressmachine.se/pressrelease/view/timra-fortsatt-1-a-i-lanet-3810

Nytt jobbprojekt ska minska arbetslösheten
http://www.pressmachine.se/pressrelease/view/nytt-jobbprojekt-ska-minska-arbetslosheten-5317


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Malin Hasselmalm

Kommunikatör

malin.hasselmalm@timra.se

060-163100

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89