Tisdagen den 26:e maj presenterade Svenskt Näringsliv enkätsvaren i årets undersökning om företagsklimat.

Företagen i Timrå ger kommunen det bästa omdömet genom tiderna och Timrå kommun är på 3:e plats i Sverige. Omdömet på samtliga frågor ligger högt över Sverigesnittet där service och bemötande sticker ut lite extra. Rankingen i Timrå gällande företagens engagemang har också ökat medan Sverigesnittet visar det motsatta.

– Ett glädjande och tydligt besked! Vi har sedan början av 2000-talet arbetet hårt och medvetet för att komma dit vi idag är. Jag är oerhört stolt över alla medarbetare, för det här är resultatet av deras hårda arbete, säger Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun.

Undersökningen visar också att engagemanget hos företagen ökar, samtidigt som dialogen mellan kommunen och företagen samt information till företagen ligger på 2:a plats i Sverige.

– Årets mätning har nu kommit och den visar klart att vi förbättrat oss ytterligare från fjolårets goda resultat. Vårt arbetssätt och samarbete med näringslivet speglar sig tydligt årets resultat där vi på flera punkter är bara en plats ifrån 1:a plats, säger Tony Andersson, oppositionsråd, Timrå kommun.

– Vilket fantastiskt betyg, tack alla företagare i Timrå för ert förtroende! Det är otroligt roligt att se att Timrås företagsklimat fortfarande får höga betyg, säger Christian Söderberg, näringslivschef, Timrå kommun.

I höst släpper Svenskt Näringsliv årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

 

För mer information, kontakta:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun, tfn: 073-270 95 39

Tony Andersson, oppositionsråd, Timrå kommun, tfn: 070-190 36 63

Christian Söderberg, näringslivschef, Timrå kommun, tfn: 070-235 51 51


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Kontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Malin Hasselmalm

Kommunikatör

malin.hasselmalm@timra.se

060-163100

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89