Fotograf/Källa: Carina Vallin

Det är nu klart att det blir Anki Wanhatalo som blir chef för verksamhetsutveckling och IT. Hon får uppdraget att skapa en helt ny enhet som ska utveckla verksamheten utifrån de behov och den efterfrågan av offentliga tjänster som de som bor, vistas och verkar i kommunen har.

Hon ska skapa en enhet med fem medarbetare som ska stödja och koordinera kommunens verksamhetsutveckling med stöd av digitaliseringens möjligheter och IT. Anki är rätt person för uppdraget. Hennes kompetens i kombination med yrkeserfarenheter gör att vi kommer lyckas, säger Andreaz Strömgren, kommunchef. 

Anki kommer närmast från ett uppdrag som vikarierande IT-chef på SPV, men har också erfarenhet som IT-chef på Sundsvalls kommun och har framgångsrikt drivit digitaliseringsprojekt på Riksarkivet. Hon har sedan 1980-talet studerat IT- och organisation på högskolenivå. 


Jag trivs verkligen med att skapa nytta med hjälp av IT och digitalisering och jag känner mig både ödmjuk och mycket glad inför uppdraget. Tillsammans kommer vi att kunna skapa hållbar tillväxt/nytta genom digitaliseringens möjligheter. 

Nuvarande IT-chef, Stefan Eriksson har haft en delad tjänst med IT- och upphandling. Nu kommer han att arbeta heltid med att strategiskt utveckla och samordna kommunens upphandlingsverksamhet för att ytterligare effektivisera inköpen. 

Anki tillträder den 1 januari 2019.

Mer information

Andreaz Strömgren, kommunchef, Timrå kommun tfn: 060-16 31 23


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt