Tisdag den 13 oktober, klockan 09.00 – 13.00 får Timrå kommun besök av civilminister Lena Micko.

Under besöket kommer Lena Micko att få ta del av hur Timrå kommun arbetar med välfärdsuppdraget, kommunens nya styrmodell och vägen till hållbar egen försörjning. Civilministern kommer även att göra ett studiebesök på Söråkers folkets hus samt på Sundsvall Timrå Airport RTC.

– Det är betydelsefullt, och roligt, att civilminister Lena Micko kommer till Timrå. Jag ser verkligen fram mot hennes besök. Sveriges kommuner står inför stora utmaningar, inte minst vad det gäller att långsiktigt klara välfärdsuppdraget. Under civilministerns besök kommer vi berätta hur Timrå avser att tackla den utmaningen samt hur vi tycker staten ska stödja kommunerna i det. Jag kommer även att lyfta frågan om statliga jobb till Timrå. Det är hög tid att Timrå får en del av den kakan, säger Stefan Dalin, Kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun.

Covid-19

Med hänsyn till det rådande läget i och med Covid-19 och rekommendationerna kring detta begränsas antalet deltagare. Deltagande press anmäler antal personer senast måndag 12/10 kl. 11.00 till malin.hasselmalm@timra.se

För ytterligare information om besöket, vänligen kontakta:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun. Tfn: 060-16 31 42
Andreaz Strömgren, kommunchef, Timrå kommun. Tfn: 060-16 31 23


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Kontakt