Under november månad kommer Rehabteamet i Timrå kommun att påbörja en översyn av hjälpmedel där Timrå kommun står för hyreskostnaden.

Vi kommer att göra en utökad insats för att få tillbaka hjälpmedel som inte används och vi är tacksamma  över all hjälp vi kan få med att hjälpmedel återlämnas. Får vi inte tillbaka hjälpmedlen står kommunen med en löpande hyreskostnad, vilket är ett olyckligt sätt att använda skattemedel på, säger Jessica Rosdahl, enhetschef Rehabteam och nattpatrull.

Det var i början av 2014 som hemsjukvården, och en del av ansvaret för hjälpmedel övergick från landstinget/regionen till kommunerna. Har man hjälpmedel som man inte längre använder eller har behov av, ska man återsända dessa till Hjälpmedel Västernorrland – för att eventuellt att hjälpmedlet ska kunna användas av någon annan. Man kan inte överta ett hjälpmedel från en anhörig, utan har man behov av ett hjälpmedel måste ett nytt förskrivas.

Även om hjälpmedlen är gamla och verkar utgångna, eller om man tidigare betalat en egenvårdssavgift, så måste de återlämnas om de inte används. Man äger inte hjälpmedlen man har dem bara till låns, säger Jessica Rosdahl.

 

Så funkar det

  • Har man  själv har möjlighet att återlämna sitt hjälpmedel kan man göra det direkt till Hjälpmedel Västernorrland, Fillanvägen 8, Sundsbruk.
  • Har man större hjälpmedel som t.ex säng eller lyft kan man ringa direkt till Hjälpmedel Västernorrland så kommer de och hämtar dessa, telefon 060-149610.
  • Man kan  även återlämna sina hjälpmedel till hälsocentralerna i Timrå och Söråker eller på Hagalid.

Rehabteamet kan hjälpa

Rehabteamet kan även bistå att kostnadsfritt hämta vissa hjälpmedel under vecka 48 och 49. Under perioden 12-23 november finns möjlighet att ringa och boka tid för hämtning på telefon 060-163432. 

Mer information

Jessica Rosdahl, enhetschef Rehabteam och Nattpatrull, Socialförvaltningen tfn

076-125 00 06 

                     


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt