Det är nu klart att Arbetsmarknadsdepartementet beviljat Delegationen för unga och nyanlända till arbete, statsbidrag för anordnande av företagsträffar. – Vi är glada för denna möjlighet att tillsammans med Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknad och Integration arbeta med detta projekt, säger Vivi-Anne Lindström, näringslivsutvecklare Näringslivskontoret.

15 nyanlända kommer möta företagare i Timrå på Näringslivsfrukostar och luncher och genom dessa möten skapas nya relationer som förhoppningsvis bidrar till företagens kompetensförsörjning. Projektet är ett år och kommer att påbörjas under 2019. Beviljat medel för dessa insatser är drygt 300 000 kronor.

Nyanlända saknar ofta de nätverk som övriga invånare tar för givet och förväntar sig av varandra. Ett personligt möte kan därför förändra mycket; ett leende, en handskakning, att dela drömmar och berättelser, säger Annelie Ringbro, enhetschef Integration Timrå kommun

Projektledare är Vivi-Anne Lindström, Näringslivskontoret Timrå och projektet genomförs i samarbete med Arbetsmarknad och Integration vid Timrå kommun  och Arbetsförmedlingen.

Vi är glada för denna möjlighet att tillsammans med Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknad och Integration arbeta med detta projekt. Vi ser detta som en möjlighet för våra företagare att hitta kompetens och att få träffa arbetssökande under informella former, säger Vivi-Anne Lindström, näringslivsutvecklare Näringslivskontoret.


Vi vill skapa ett forum där arbetsgivare och arbetssökande får träffas och nätverka i rätt miljö. Tillfällen att se bortom hårda kompetensord och istället fokusera på individen, vem det är och vad denne kan tillföra ett företag. Helt enkelt en fantastisk möjlighet för både företag och arbetssökande att hitta rätt i kompetensförsörjningen, säger Mikael Gustafsson, Företagsrådgivare, Arbetsförmedlingen.

 

För mer info;
Vivi-Anne Lindström, Näringslivskontoret 070-191 65 23
Annelie Ringbro, Integration Timrå Kommun 072-537 17 72
Mikael Gustafsson, Företagsrådgivare, Arbetsförmedlingen 010-486 01 25Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt