I Timrå växer, anställer och tjänar företagen mer! Detta tack vare att det 2003 togs ett unikt politiskt beslut i Timrå kommun: i Timrå går företagen före. Nu bekräftar Svenskt Näringslivs ranking att företagsklimatet i Timrå är bäst i Norrland.

– Ett i alla avseenden glädjande besked, och en placering välförtjänt. Vi har sedan 2003 arbetet hårt och medvetet för att komma dit vi är idag, och dagens besked är ett kvitto på att vi arbetar väldigt bra med dessa frågor. Vår placering är i mångt och mycket ett resultat av alla medarbetare hårda arbete och deras vilja att göra sitt bästa för kommunens innevånare och företag. Jag är oerhört stolt över alla dem, säger Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun.

Timrå kommun gör sitt bästa resultat i Svenskt Näringslivs undersökning någonsin och rankas på plats 28 i Sverige, och är för 10:e året i rad bäst i Västernorrland.

– Årets resultat har nu kommit och den visar klart att vi förbättrat oss ytterligare från fjolårets goda resultat. Det arbetssätt som vi har och det samarbete med näringslivet speglar sig tydligt årets resultat – att vi har nått 1:a platsen i Norrland, säger Tony Andersson, oppositionsråd, Timrå kommun.

Det politiska beslut som togs 2003 har genomsyrat mycket som gjorts under en lång tid i kommunen.

– Vi har nått hit tack vare ett långsiktigt och modigt politiskt ledarskap som har sagt att företagen ska gå före. Tack till varenda medarbetare – tillsammans gjorde vi det här möjligt! Resultatet av företagsrankingen är otroligt positivt för att få fler i arbete och för vår välfärd, säger Christian Söderberg, näringslivschef på Timrå kommun.  

För mer information, kontakta:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun, tfn: 073-270 95 39

Tony Andersson, oppositionsråd, Timrå kommun, tfn: 070-190 36 63

Christian Söderberg, Näringslivschef, Timrå kommun, tfn: 060-16 34 01


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Kontakt