Under november månad kommer Timrå kommun arbeta extra mycket med upphandling. Med temat ”Fokus Upphandling” kommer aktiviteter och kommunikation att ske under hela månaden. Detta är ett långsiktigt arbete som kickas igång under november månad.

– Redan idag har vi en väl fungerande upphandlingsverksamhet i Timrå kommun. Vi vill hjälpa företag att göra affärer i Timrå och tillsammans bli ännu bättre på upphandling, säger Andreaz Strömgren, Kommunchef Timrå kommun.

En ny film kring myter om upphandling har tagits fram som en del i en enklare utbildning kring upphandling. Den kommer att skickas ut till både medarbetare och företag i kommunen för att öka kunskaperna.

– Vi vill att fler ska förstå skillnaden mellan myter och verklighet och vikten av att lämna anbud. Det tjänar både företagen och vi på, säger Stefan Eriksson, Upphandlingsstrateg Timrå kommun.

Under hösten 2019 lanserades en ny e-tjänst, ”Konkurrerar vi osunt”, där det är enklare att anmäla en misstänkt osund konkurrenssituation. Nu kommer nästa e-tjänst: ”Sköter vi våra inköp”.

– Även denna tjänst är utformad för att enklare kunna påtala när kommunen exempelvis köper in varor utanför avtal eller handlar utan att ha genomfört en korrekt upphandling. Vi vill att ni hjälper oss att bli bättre helt enkelt, fortsätter Andreaz Strömgren.

”Låna en upphandlare” är ett annat nytt erbjudande som finns för företag som funderar på att lämna anbud. Alla företag har möjlighet att låna en upphandlare. Vi går bland annat igenom hur en upphandling går till och vilka regler som gäller. Tanken är att företagen ska få förutsättningar att kunna delta i upphandlingar även i andra kommuner och regioner, inte bara i Timrå kommun.

– Tjänsten är naturligtvis kostnadsfri, mötet tar ca 1-1,5 timme och är personligt utifrån företagets förutsättningar, säger Stefan Eriksson.

Sedan tidigare erbjuder upphandlingsenheten utbildning för företag både i offentlig upphandling och i upphandlingssystem.

För mer information

Andreaz Strömgren, Kommunchef Timrå kommun.
Tfn: 060-16 31 23.
E-post: andreaz.stromgren@timra.se.                     

Stefan Eriksson, Upphandlingsstrateg Timrå kommun.
Tfn: 060-16 31 85.
E-post: stefan.eriksson@timra.se.


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt