Årets vinnare i Almis Tillväxtliga i Västernorrland, Rentalux AB från Timrå, har en omsättningsökning på hela 397%. Rentalux AB specialiserar sig på att hitta tillfälligt boende för företag, framförallt till bygg och anläggningsföretag från Europa som jobbar i industri & infrastruktur projekt.

När ALMI idag presenterade Tillväxtligan för Västernorrland så är fyra av tio pristagare från Timrå.

Jag känner stor tacksamhet till alla er företagare i Timrå för ert engagemang och hårda arbete. De arbetstillfällen ni skapar bygger vår kommuns framtid, säger Christian Söderberg, näringslivschef på Timrå kommun.  Stort grattis till Rentalux som tar hem tillväxtpriset i Västernorrland, fortsätter han. 

En gång om året publicerar Almi listan med de snabbast växande företagen i länet. Företagen ska ha minst 5 anställda, minst 5 mkr i omsättning och visa ett positivt resultat, sunda finanser samt att tillväxten i huvudsak ska ha skett organiskt. 

På listan, som totalt innefattar tio företag, återfinns fyra Timrå företag:
Rentalux AB
Timrå Allmontage AB
JITAB
Tunbyns Grävkonsult AB

Christian Söderberg, näringslivschef Timrå kommun avslutar:

Jag får gåshud, vilket dygn. Igår utsågs Årets Gasell i Sverige av DI (Dagens industri) som är ett av de mest prestigefyllda priser ett företag kan få. Att det priset i går delades ut till Tunbyns grävkonsult är fantastiskt. I konkurrens med över 1,1 miljoner andra företag i Sverige är Martin Haag med kollegor bäst i Sverige på snabb tillväxt.

Mer information
Christian Söderberg, Näringslivschef Timrå: 070-235 51 51
Eva Högdahl, Vd, Almi Företagspartner Mitt AB: 070-576 77 22
Fredrik Kuoppa, Affärschef, Almi Företagspartner Mitt AB: 072-214 63 40Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt