Bästa tillväxt 2018 Fotograf/Källa: Syna

Timrå plockar för sjunde gången hem utmärkelsen Bästa tillväxt i Västernorrland. – Jag blir både stolt och glad att vi får utmärkelsen Bästa Tillväxt även 2018, säger Christian Söderberg, näringslivschef på Timrå kommun.

Som enda kommun i Sverige har Timrå kommun har erhållit utmärkelsen sju gånger: 2008, 2009, 2012, 2013, 2015, 2017 och 2018. Det är kreditupplysningsföretaget SYNA som står bakom utmärkelsen Bästa Tillväxt, som bygger på en granskning av samtliga svenska aktiebolags bokslut. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som ökar sin omsättning, nyanställer och går med vinst. 

I många län är det jämnt mellan kommunerna i toppen och få kommuner lyckas ligga i topp år efter år. 

– Timrå har vunnit Bästa Tillväxt sju gånger på tolv år. Det är helt unikt att en kommun har så många topplaceringar, säger Harald Stjerna, styrelseordförande SYNA.

Granskningen Bästa Tillväxt visar att det går bra för många av Timrås företag och att det finns en bredd och stabillitet i det lokala näringslivet.

– Det här ett bevis på att vi har starka företag i kommunen som har ett starkt driv, säger Ewa Lindstrand, som varit med på ett stort antal företagsbesök i kommunen. Det märks när man träffar företagarna att de vill vara med och bidra till att Timrå och regionen stärks och utvecklas, fortsätter hon.

En utmaning för många kommuner är att man kan hamna lågt i attitydmätningar även om det faktiskt går väldigt bra för företagen.

– I Timrå har man tydligt hittat ett framgångsrecept. Man placerar sig högt både i attitydmätningarna och i Bästa Tillväxt som visar hur det faktiskt går för företagen, säger Harald Stjerna. 

– Synas granskning bevisar ytterligare att vårt näringsliv står sig väl i konkurrensen och att vi som kommun kan sträcka på oss litegrann. Men handen på hjärtat; det här är helt och hållet företagens förtjänst, säger Christian Söderberg som är näringslivschef i Timrå.

Mer information:
Christian Söderberg, näringslivschef: 070-235 51 51
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande: 070-551 85 58

 Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt